SREČANJE KOORDINATORJEV PARTNERSKIH SPORAZUMOV MED LOKALNIMI SKUPNOSTMI IN UM

09.04.2018

SREČANJE KOORDINATORJEV PARTNERSKIH SPORAZUMOV MED LOKALNIMI SKUPNOSTMI IN UNIVERZO V MARIBORU

Prvi krog 3. srečanja koordinatorjev partnerskih sporazumov med lokalnimi skupnostmi in Univerzo v Mariboru je potekal 6. aprila 2018 v Dvorani Borisa Podrecce na Rektoratu Univerze v Mariboru.

 

Srečanje koordinatorjev partnerskih sporazumov se je pričelo z uvodnim nagovorom prorektorice za razvoj kakovosti, izr. prof. dr. Lučke Lorber, v sklopu katerega je bil podan pregled dosedanjih aktivnosti Univerze v Mariboru na področju sodelovanja Univerze v Mariboru z lokalnimi skupnostmi in gospodarstvom.

 

Po uvodnem nagovoru so vsebine dela in uporabne informacije za partnerje predstavile predstavnica Službe za prenos znanja in tehnologij, ga. Maja Sušec, in predstavnici Oddelka za raziskovalno in umetniško dejavnost Pisarne za projekte UM, mag. Nataša Vihar in ga. Izza Jugovec.

 

Način in primere dobre prakse sodelovanja Univerze v Mariboru z lokalnimi skupnostmi sta podala dekan Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru, prof. dr. Miroslav Premrov, in izr. prof. dr. Vesna Žegarac Leskovar prav tako s FGPA UM.

 

Izr. prof. Uroš Lobnik, predstojnik Oddelka za arhitekturo FGPA UM, je predstavil plan dela skupine za Trajnostni urbani razvoj Univerze v Mariboru, usmeritve trajnostnega urbanega razvoja Univerze v Mariboru ter koncepte vzpostavljanja trajnostnih kampusov.

 

Predstavitve vsebin je na 3. srečanju koordinatorjev partnerskih sporazumov zaključil g. Davorin Ferk, urednik portala VZHODNA.SI, in sicer s kratko predstavitvijo delovanja portala in aktualnimi razpisi. Z orisom ostalih aktualnih projektov je g. Ferk navzočim predstavil širino delovanja in možnosti, ki jih nudi sodelovanje z Univerzo v Mariboru.

 

Vsebinskim predstavitvam je sledila tvorna zaključna razprava, v kateri so prisotni predstavniki partnerskih sporazumov prepoznali kvalitete sodelovanja z Univerzo v Mariboru.

 

 

Vir, foto: https://www.um.si/univerza/medijsko-sredisce/novice/Strani/novice.aspx?p...