UNIVERZA V MARIBORU MED 300 NAJBOLJŠIMI EVROPSKIMI UNIVERZAMI

04.07.2017

Univerza v Mariboru se je v pregledu »Best universities in Europe 2017« uvrstila med 300 najboljših evropskih univerz in ohranila prvo mesto med slovenskimi univerzami. Times ocenjuje kakovost univerz na področjih poučevanja, raziskavanja, citatov, prenosa znanja v gospodarstvo (dohodki iz industrije) in mednarodne vpetosti. V razvrščanje je bilo leta 2016/2017 vključenih že več kot 1.000 najboljših raziskovalnih univerz in Times je prejšnji teden objavil seznam 400 najboljših univerz v Evropi.


Rezultati Timesove lestvice potrjujejo, da je Univerza v Mariboru kvalitetna visokošolska institucija, ki dosega zelo dobre rezultate.


Revija Times Higher Education od leta 2004 objavlja pregled najboljših univerz na svetu (Evropi, Aziji, Afriki …), ki so pripravljeni na osnovi zelo obsežne Timesove baze podatkov, mednarodne ankete o ugledu posameznih univerz in podatkov iz baze Elsevier Scopus. Pri ocenjevanju Times upošteva 5 ključnih kriterijev, od katerih vsak predstavlja temelj odličnosti visokošolskega izobraževanja: poučevanje, raziskovanje, vpliv objavljenih del, prihodki iz sodelovanja z industrijo in mednarodnega sodelovanja.

 

Rezultati Timesove lestvice potrjujejo, da je Univerza v Mariboru kvalitetna visokošolska institucija, ki dosega zelo dobre rezultate. Univerza v Mariboru postaja vedno bolj pomemben partner gospodarstvu in center trajnostnega razvoja širše regije. Visokošolski učitelji, raziskovalci, drugi zaposleni in študenti pa bodo z iskrenostjo, radovednostjo, ustvarjalnostjo, svobodo duha, sodelovanjem,  skrbjo za človeka,  kulturo dialoga, kakovostjo bivanja in globalno pravičnostjo še naprej glavni nosilci kakovosti univerze. 

 

Vir: https://www.um.si/univerza/medijsko-sredisce/novice/Strani/novice.aspx?p...