UNIVERZA V MARIBORU IN MO CELJE PODPISALI SPORAZUM O SODELOVANJU

05.05.2016

(Maribor, 5. maj 2016) – Rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar in župan Mestne občine Celje Bojan Šrot sta podpisala Sporazum o sodelovanju na področju trajnostnega in družbeno odgovornega razvoja občine. S pozitivnim zgledom tako želijo ustvariti okolje, ki bo z razvojem, ustvarjanjem in prenašanjem ključnih znanj pripomoglo h kakovostnemu, uravnoteženemu gospodarskemu, trajnostnemu in družbeno odgovornemu razvoju Mestne občine Celje, Univerze v Mariboru in Republike Slovenije. Univerza v Mariboru tako s svojim znanjem, raziskavami in strokovnostjo postaja osrednji prostor povezovanja z gospodarstvom in identificiranimi realnimi razvojnimi potrebami iz lokalnih skupnosti.
 
»Univerza v Mariboru nadaljuje s podpisi sporazumov o sodelovanju z lokalnimi skupnostmi, gospodarstvom in ostalimi razvojnimi deležniki z namenom generiranja gospodarskega in družbenega razvoja širše vzhodne regije. Tudi današnji podpis sporazuma o sodelovanju z Mestno občino Celje je rezultat vzajemnega interesa tako Univerze v Mariboru kot Mestne občine Celje, da vsi skupaj prispevamo svoj del v skupen uspeh, tako občine kot širše vzhodne regije«, je poudaril rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar.


»Veseli smo podpisa sporazuma z Univerzo v Mariboru in si predvsem želimo, da bi prinesel konkretne rezultate za našo občino. 


»Veseli smo podpisa sporazuma z Univerzo v Mariboru in si predvsem želimo, da bi prinesel konkretne rezultate za našo občino. Sporazum je podlaga za strateško partnerstvo in nadaljnje konkretne oblike sodelovanja. Verjamem, da bo univerza dober partner pri uresničevanju strategije trajnostnega urbanega in družbeno odgovornega razvoja občine«, pa je povedal župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.